dark wedge

dark wedge

A renovation and extension to the rear of a heritage Victorian cottage in Fitzroy North, Melbourne.

The owner’s loved the area of Fitzroy North but their two bedroom house was getting a bit small for their family of 4 humans, 18 fish, 2 rabbits and 1 dog.

Considering the land was only 135m2 the site was small but the dreams were big.

Angled to the north the wedge-shaped extension adds extra amenities to the site whilst respecting the neighbour’s access to sunlight and heritage concerns.

From the street the existing cottage remains with only a small hint of new ‘burnt’ timber works behind.

‘Charred’ timber has been utilized inside and out creating a beautiful homogeneous texted skin to the house.

The result is a modest sized family house to catering for the entire clan.

 

projects